Marknaden för skog och bostäder i Jämtland

      Kommentarer inaktiverade för Marknaden för skog och bostäder i Jämtland

För dig som tidigare jobbat på Jämtlamell eller av andra anledningar bott i Jämtland kommer det knappast som en överraskning att skogsindustrin var mycket viktig för regionen. Även om Jamtalamells historia nu är över är fortfarande skogsbruk och träförädling en stor industrisektor. Även för den som inte är intresserad av skogsbruk kan det vara mycket lockande att flytta till en skogstomt i Jämtland.

Jämtlands bostadsmarknad

Jämtland har mycket att erbjuda. Som Sveriges näst största landskap sett till yta erbjuder det olika miljöer för alla tycken och smaker. Det som lockar de flesta i Jämtland är troligtvis den öppna naturen och den fina skogen. För den som är intresserad av att köpa större markytor kan det dock bli förvånansvärt dyrt, skogsmark blir alltmer eftertraktad.

Tänk på! Att köpa en större tomt i Jämtland kan bli dyrare än många tror.

För att finansiera en bostad i Jämtland finns det flera alternativ som kan passa dig olika bra beroende på din ekonomiska situation.

Olika sätt att finansiera en bostad i Jämtland

Beroende på hur din privatekonomiska situation ser ut kan det finnas olika bra sätt att finansiera sin bostad. Några av de vanligast förekommande alternativen för finansiering av en bostad är som följande:

  1. Betala kontant. Att finansiera en bostad kontant kan vara mycket svårt, men även mycket fördelaktigt om man har råd. För de allra flesta är dock inte detta alternativ aktuellt, särskilt inte för de som planerar att köpa större markytor.
  2. Ansök om ett bostadslån. Att köpa en bostad med ett bostadslån är det vanligaste förekommande alternativet. Planerar du att ta ett bostadslån kan det vara klokt att jämföra bostadslån via Bostadslån.com, där du kan jämföra olika långivare och banker.
  3. Ta ett lån av närstående. För några kan det kännas tryggare att låna av sina närstående. Även om det kan ha vissa fördelar gäller det att vara försiktig eftersom att det ofta kan bli komplicerat att ha affärer med familjemedlemmar och vänner.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det klokt att säkerställa att den planerade bostaden i Jämtland kommer att hålla värdet så att det inte visar sig vara en dålig investering. Att köpa mark som har skog kan ge en viss ekonomisk fördel eftersom att skog går att sälja separat.